Egyptische cultuur

Zesduizend jaar geleden is De Egyptische cultuur ontstaan. Het Oude Egypte is een van de eerste cultuur en heeft ongeveer duizenden jaren overleeft. Door de ingewikkelde en mooie cultuur hebben andere werelddelen en landen de cultuur overgenomen. De tijden van de farao’s hebben lang de mensen beïnvloed met hun geloof. Na deze periode kwam het christendom en de islamitische cultuur overgenomen. Op dit moment is er natuurlijk nog veel van het oude cultuur te zien in Egypte en het Arabische cultuur is ook veel te zien. De hoofdstad van Egypte is al lang Caïro en is een van de grootste steden in Afrika en staat bekend om haar onderwijs en cultuur. Egypte heeft in de Arabische wereld veel beïnvloed met muziek en literatuur. Egypte heeft een beherende functie in de jaren 50 en 60, in de Arabische werelden.

Muziek

Egyptische muziek is rijk aan een mix van inheemse, mediterrane, Afrikaanse en westerse elementen. Het is een belangrijke gedeelde van de Egyptische cultuur sinds Egypte er is. De oude Egyptisch danken hun god Hathor met de uitvinding van muziek, wat Osiris gebruikte om de mensheid beschaafd te maken. Egyptenaren gebruiken sinds dien muziekinstrumenten.

Keuken

Egyptische keuken is bekend om vegetarische eten, omdat er veel groente en vegetarische gerechten. Hoewel er aan de kust van Egypte veel vis en andere zee-eten wordt gemaakt, voor de meeste gedeeld in de Egyptische keuken is gebaseerd uit eten dat uit de grond komt. Vlees is erg duur voor de meeste Egyptenaren door de jaren heen. Daarom zijn er zoveel vegetarische gerecht ontwikkeld.

cultuur egypte

Kunst

De Egyptenaren zijn een van de eerste belangrijke stammen die elementen van kunst en architectuur gebruikten. Egyptische blauw, wel bekend als koper calcium silicaat is een kleur gebruikt door Egyptenaren voor meer dan duizenden jaren. Het is beschouwd als eerste synthetische kleur. De muur schilderijen zijn gevolgd door codes en regels die door de farao’s zijn bedacht. Egyptenaren staan bekend door hun piramides, tempels en monumenten. Paar bekende voorbeelden zijn de piramides van Djoser gemaakt door architect en engineer Imhotep. Verder zijn er bekende monumenten zoals de Sfinx en de tempel van Abu Simbel. Deze monumenten zijn gebouwd door bekende architecten zoals Hassan Fathy en Ramses Wissa Wassef.

Taal

In Egypte is de officiële taal Arabisch. Egyptisch Arabisch wordt het meeste gesproken door de mensen in Egypte. De handelstalen die worden gesproken zijn vooral Engels en Frans. Ook wordt er andere Arabische soorten talen gesproken zoals Nubische talen en Berbertalen. Tussen 2700 voor christus en 1000 na Christus werd er vooral Oude Egyptisch gesproken. Het Oud Egyptisch stam af van de Hamito-Semitische. Na het Soemerisch taal is het Egyptische taal het oudste taal dat er is. Akkadisch werd tot de 1e eeuwen na christus gebruik als diplomatieke taal zodat er geen verwarring tussen stam leden kwam. Waardoor het ook makkelijk was op te communiceren als er iets werd verkocht of gekocht.