• laptopmockup_sliderdy
  Alles over de Egyptische vlag
  Unieke geschiedenis & betekenis
 • slidebg2
  Een eigen vlag
  Mooi en van uitstekende kwaliteit
 • slidebg3
  Vakantie in Egypte
  Ontdek de piramide en de unieke plekken langs de Nijl

De Egyptische vlag

A lgemeen over Egypte. Huis van de oude farao’s, Egypte is een schitterende bestemming van tempels en graven wat iets geweldig is voor die bezoeken. Het is niet allemaal historisch schatten hoewel. Met grote stukken van woestijn, prachtig duiken, en de beroemde Nijlrivier er is iets voor iedereen hier. Strandliefhebbers gaan naar de Sinaï om lekker te zonnen, terwijl oudheidkunde fans kunnen een kijkje nemen in Luxor. Caïro is een wereldstad dat niet kan verslagen worden voor door andere steden, terwijl Siwa en de de zuidelijke deel van de stad Aswan bieden een slice van het trage tempo van op het platteland. Egypte heeft zo veel voor reizigers om te zien en te doe; het is de perfecte land voor een mix van activiteiten combinerend cultuur, avondturen, en

Piramides van Gizeh

De laatste overlevende van de zeven wonderen van de Oude Wereld, de piramides van Gizeh zijn een van de werelds meest herkenbare bezienswaardigheden. Gebouwd als graven voor de machtige farao’s en bewaakt door de geheimzinnige Sphinx, piramide van Gizeh’s complex heeft de reizigers onder de indruk door de leeftijd en had archeologen achter hun oren krabben over hoe ze waren gemaakt voor eeuwen. Een ontegenzeggelijk hoogtepunt van elke Egyptische reizen, de piramide van Gizeh’s moeten niet gemist worden Luxor’s Karnak Tempel en de Vallei der Koningen Beroemd voor de Vallei der Koningen, Karnak Tempel, en de Tempel van Hatsjepsoet, de Nijl-zijstad van Luxor in Noord-Egypte heeft een overvloed aan toeristische attracties. Dit is oude Toebes, krachtbasis van de Nieuwe Koninkrijk farao’s, en thuis van meer bezienswaardigheden dan meer kan zien van een plek. Terwijl de oostoever randen met levendige souk actie, de rustigere oostoever is thuis voor een bundel van graven en tempels dat is genoemd naar de grootste open air museum in de wereld. Breng een paar dagen hier door om de kleurvolle muurkunst van de graven te bekijken.

Islamitisch Cairo

Het atmosferische, smalle rijstroken van de islamitische Caïro hoofdstad wijk zijn opgepropt vol met moskeeën, madrassa, en monumenten dateren van de Fatimiden door naar de Mammeluk tijden. Dit is waar je het labyrint vind van Khan el-Khalili waar koperslagers en ambachtslieden nog steeds hun kleine werkplaatsen hebben, en stallen zijn met keramiek, textiel, kruiden, en parfum. Nabijgelegen de markt is een warboel van wegen, huis voor sommige van de meeste mooie bewaard architectuur van de oude islamitische Rijken. Er is een rijkdom van geschiedenis daar om te onderzoeken.

Aswan

Egypte is de meeste rustig stad is Aswan, reeks op de bochtige draai van de Nijl. Gesteund door oranje hued duinen dit is de perfecte plaats om te stoppen en afwikkelen voor een paar dagen en opnemen de relaxte atmosfeer. Nemen de veerboot naar de overkant naar Elephantine en wandeling door de gekleurde straten van de Nubische dorpen. Een kameel rijden naar de woestijn klooster van St. Simeon op de oostoever. Of gewoon een kopje thee drinken in een van de rivierboot restaurants, terwijl je de golven bekijkt die langs de Nijl lopen. Er is overvloed van historisch plaatsen.

Terug naar boven