Inwoners Egypte

Vroeger overstroomde de Nijl jaarlijks dat er voor zorgde dat de grond vruchtbaar bleef voor de landbouw. Doordat dit altijd terugkwam ontstond in Egypte de grootste ontwikkeling op dat land dat het de grootste ter wereld werd waar bloemen en planten goed konden bloeien. Veel verschillende vorsten regeerden over het land Egypte. Dit was rond 3200 voor Christus. In het jaar 341 voor Christus werd de laatste vorst verslagen door het Perzische koningshuis. Daarna werd Egypte nog geregeerd door Romeinen, Turken, Grieken en Byzantijnen. De Arabieren kwamen in de 7e eeuw naar Egypte en introduceerde de Arabische taal en het geloof de Islam. Toen bestond het land uit het Arabische Rijk die bestuurt werd door het Kalief. Bij kruistochten waar christelijke ridders aan mee deden om Egypte te veroveren wat uiteindelijk nooit is gelukt. Toen kwamen de Turken die een koningshuis oprichtte in Egypte. Een lange tijd later in 1517 was het Ottomaanse Rijk aan de macht die Egypte had veroverd. In naam van het Ottomaanse rijk leidde de mammelukken Egypte. Aan het einde van de 17e eeuw werd Egypte voor een tijd van 9 maande bezet door troepen van Frankrijk die op expeditie waren onder leiding waren van Napoleon.

Egypte nu

In 2013 gingen Egyptenaren de straat op voor demonstraties tegen Moebarak want ze waren er niet mee eens dat hij zo veel macht had. Een maand later kwam er een staatsgreep die ervoor zorgde dat hij ui functie ging en dat de regering werd veranderd. Een jaar later bij de verkiezingen is er een nieuwe president gekozen die Abdul Fatah heet.

inwoners egypte

Taal in Egypte

De Egyptische taal is ontstaan in 2700-2200 voor Christus die door het Oude Rijk gesproken werd. Dit is de taal die het oudst is geschreven over Egyptisch. De Egyptische taal werd gevormd door teksten die in piramides zijn geschreven en zijn getekend dat ook wel biografie├źn heet. De oudste manier van het schrijven van deze manier van de Egyptische taal was ideografisch. Daarna werd het type schrijven syllabisch genoemd en daarna consonantisch. In het Egyptisch werden klinkers niet opgeschreven en daarom werd de spraak van deze taal van het Oud Egyptisch niet goed verstaan.

    De Egyptische taal is verdeeld onder twee periodes:
  • Het Archa├»sch Egyptisch dat gesproken werd tot 2600 voor Christus
  • Sensu Stricto Het Oude Egyptische dat gesproken werd in de periode van 2600 tot 2000 voor Christus.

Cultuur in Egypte

In Egypte is ruim 90% een moslim. Het rijk en Kerk zijn van elkaar gescheiden in Egypte. Maar als je in Egypte rondloopt dan merk je wel degelijk in het dagelijks leven dat de invloed van het islam een stuk meer is dan word gedacht. Op een dag hoor je namelijk meerdere keren van minaretten een oproep om naar het gebed te gaan. Moslims in Egypte moeten ook naar Mekka voor de vijf geboden die gedaan minimaal een keer in het leven gebeurd moet zijn. Je ziet ook op huizen in Egypte zie je muurschilderingen waarbij de geschiedenis van het leven aan bewoners word uitgebeeld. Ook zie je dat er een zwart blok vaak voorbij komt die de pelgrimstocht naar Mekka word herinnerd. De grote steden in Egypte zijn deze regels en het geloof wat flexibeler dan het platteland. Want daar moet je als je een moskee wilt zien dan moet je je schoenen uittrekken en lange kleding aanhebben. Ook is het voor vrouwen soms noodzakelijk dat ze een hoofddoek dragen.