Rondreis Egypte

Egypte het land dat bekend staat om zijn grote woestijnen, de nijl, de Piramiden en de Sfinx. De indrukwekkende piramiden zijn tot de dag van nu nog steeds een mysterie hoe ze werden gebouwd in het verleden. Het staat ook bekend om de woestijnen die er zijn. Er is een westelijke woestijn, een Oostelijke en de Sinaï woestijn. Deze woestijnen verschillen ook weer heel erg qua landschap. Natuurlijk heeft de nijl ook een hele belangrijke rol gespeeld bij het overleven van het Egyptische volk. Doordat er zo veel woestijn is, is het heel lastig om vruchtbaar grond te vinden, maar door de overstromingen die er plaatsvonden door de Nijl is er zo veel vruchtbaar grond gekomen langs de nijl dat het Egyptische volk tot heden nog kan overleven.

Aboe Simbel

Als eerst op de Rondreis lijst staat natuurlijk Aboe Simbel een geweldig fantastisch argeologisch bouwwerk. Het is een rotswand die is uitgehakt tot een Egyptische tempel. Het speciale is dat het er 2 tempels naast ook elkaar zijn gehakt. Dit complex is te vinden in het zuiden van Egypte waar de reis zal starten. De tempels zijn gehakd 1300 jaar v.Chr. Vele male jaren later in het jaar 1964 is er besloten om de tempels opnieuw te bouwen i.v.m een overstroming die zou plaatsvinedn in dat jaar waardoor de tempels zouden verdwijnen/stuk gaan onder water.

Nassermeer

Een stukje verderop van het complex Aboe Simbel ligt het Nassermeer. Het Nassermeer is vijfhonderdenvijftig kilometer lang. Het waterniveau van het Nassermeer is in het verrleden flink gestegen wat er voor zorgde dat er honderden mensen moesten verplaatsen naar een ander dorp. Ook moesten er een aantal bouwwerken verplaatst worden. En van de bouwwerken is Aboe Simbel wat het eerste plek is in deze rondreis door Egypte. Het uitzicht vanaf en op dit meer is geweldig en zeker waard om op deze lijst te staan.

rondreis egypte

Nubian Museum

Het Nubiam Museum is een archeologische museum. Het museum is ongeveer 4500 vierkante kilometer groot en is gebouwd op een heuvel. In dit museum bevinden er drie duizend antieke Egyptische voorwerpen. Voor degene die van historie en antieke voorwerpen houdt is dit echt een must. Vallei der koningen In dit vallei zit er een westelijk en een oostelijk gedeelte. Het oostelijke gedeelte is een echte toeristenplek. Hier kunnen de toeristen het graf zien van talloze farao’s.

Sfinx van Gizeh

Iedereen kent het wel de Sfix van Gizeh dit is ook wel het bekendste Sfinx beeld in de hele wereld. Deze sfinx staat tussen 3 grote piramiden in het plaatsje Gizeh. Wat sommige mensen zelfs beweren is, dat er onder de sfinx nog ruimtes zouden zijn die nog niet ontdekt zijn. Bij de sfinx zitten natuurlijk ook de de piramiden van Gizeh die een van de zeven wereld wonderen zijn wat ook nog bekeken kan worden op deze rondreis. De sfinx lijkt misschien voor sommige mensen op fotos niet heel erg groot maar is wel 70 meter lang. De sfinx word in Ehypte beschouwd als een wachter en bewaakt de piramides van Gizeh.