Steden Egypte

Egypte of op de Arabische manier Miṣr, op de officiële manier de Arabische Republiek Egypte of op de officiële Arabische manier Jumhūriyat Miṣr al-`Arabīyah. De Arabische Republiek Egypte is een land dat zich bevindt in het continent Afrika. In Afrika ligt Egypte in het noordoosten van het continent, naast het zich bevinden in het noordoosten van het continent Afrika bevindt Egypte zich ook in het zuidwesten van het continent Azië. Al hoe wel de Arabische Republiek Egypte zich bevindt in het continent Afrika behoort het kleine schiereiland Sinaï ook tot de Arabische Republiek Egypte en geografisch bekeken behoort het kleine schiereiland Sinaï tot het continent Azië. Aan de noordelijke grens van de Arabische Republiek Egypte grenst de Middellandse zee , het noordoosten van de Arabische Republiek Egypte grenst zich aan het land Israël , aan het oosten van de Arabische Republiek Egypte grenst de Rode zee zich , aan het zuiden van de Arabische Republiek Egypte grenst Soedan zich en als laatst grenst Libië zich zuidelijk aan de Arabische Republiek Egypte. In de Arabische Republiek Egypte bevind zich ook nog is een grensovergang met de Gazastrook.

De Geografie van De Arabische Republiek Egypte

De Arabische Republiek Egypte is het dertigste grote land in de hele wereld in oppervlakte met wel een oppervlakte van 1.002.000 km². Het bewoonde deel van De Arabische Republiek Egypte dat het belangrijkste is en het meest dichtbevolkt is is in de buurt van de oevers en delta van de Nijl. De Nijl is een van de bekendste rivieren over de hele wereld. De grootste delen van De Arabische Republiek Egypte behoort tot de Egyptische Sahara en ook behoort een groot deel tot de Libische Woestijn die regio's zijn heel erg dunbevolkt in vergelijking met gebieden dicht naast de Nijl. Er zijn ook enkele oases te bevinden in De Arabische Republiek Egypte.

Steden van De Arabische Republiek Egypte

Het aantal inwoners in De Arabische Republiek Egypte is volgens de laatste metingen van 2017 een precies aantal van 97.041.072 dit was voor het laatst van de metingen van 2006 72.798.031. De hoofdstad van De Arabische Republiek Egypte is Caïro , Caïro heeft wel 7.950.00 inwoners in de stad zelf wonen. In agglomeratie van Caïro wonen wel zo'n 15 miljoen mensen bij verre na is dit de grootste stad in heel Egypte en het is zelfs de grootste stad van het hele continent dus ook van heel Afrika. Met uitzondering van de voorsteden van Caïro zijn de andere grootste steden in De Arabische Republiek Egypte als volgt : de tweede grootste stad in De Arabische Republiek Egypte is Alexandrië met wel 3.339.100 inwoners daarna zie je gelijk een groot verschil in aantal met de derde grootste stad in Egypte Port Said met alleen maar 472.300 inwoners, het blijft voor de volgende aantal steden rond de 400.000 zitten met als vierde grootste stad in De Arabische Republiek Egypte Ismaïlia met inmiddels 471.010 , op nummer 5 van de grootste steden van De Arabische Republiek Egypte staat Luxor met om precies te zijn 430.000 inwoners.

steden egypte