Vakantie Egypte

Vakantie Egypte

vakantie egypte E r zijn een hoop bezienswaardigheden in Egypte en er is veel te doen als je er naar toe op vakantie gaat. Een populaire bestemming in Egypte is de Rode zee hier gaan veel vakantiegangers naar toe. Bij de Rode Zee kun je veel activiteiten organiseren, er zijn veel mensen die er gaan snorkelen of duiken. In Egypte zijn er ook hele grote tempels die al honderden jaren out zijn. In de tempels zijn hiƫrogliefen getekend waar veel mensen op af komen. Ook zijn er een hoop piramides in Egypte die erg groot zijn. Er zijn ook verschillende hotels in Egypte die heel modern zijn.

Klimaat

Het klimaat in Egypte is erg warm er heerst een woestijnklimaat, dit houdt in dat de zomers heel warm zijn en de winters ook. In de zomer loopt het vaak op tot 40 graden en moet je rekening houden met een minimale temperatuur van 30 graden. De Rode Zee in Egypte wordt door deze temperatuur ook heel warm en kan oplopen tot een temperatuur van 29 graden. Door dit warme klimaat leven er in Egypte hele andere dieren. Een x per jaar vind er een zandstorm plaatst die wel tot 140 km/u kan gaan. Dit kan veel schade oplopen voor mensen. Vanwege de warme zand die wordt meegesleurd, kunnen mensen zichzelf verbranden en kunnen last van hun adem krijgen. Een woestijnklimaat betekent dat de zon bijna elke dag volop schijnt en dat het land heel droog is met weinig regen. In Egypte is regen de enige neerslag die er valt, er valt dus geen sneeuw of hagel in Egypte. Gemiddeld valt er maar 500 ml per jaar aan regen in Egypte

Verblijf

In Egypte zijn er veel hotels waarin je kan verblijven, vaak zijn dit moderne hotels en liggen ze aan de Rode zee. Er zijn ook goedkope hotels in Egypte, maar hierbij zitten een stuk minder voorzieningen. In Egypte zijn er weinig campings en kan je moeilijk met een camper of caravan ergens kamperen. De hotels in Egypte zijn vaak goed voorzien van mooie kamers en een mooi zwembad. De restaurants zijn er mooi en ze maken lekker eten.

Reizen

De meeste mensen gaan met het vliegtuig naar Egypte. In Egypte zijn namelijk veel plekken waar je kunt landen. Je kunt ook met de auto in Egypte komen, maar de meeste mensen vinden dit een te lange autorit. In Egypte zijn een hoop taxi's, maar er wordt ook gebruik gemaakt van kamelen als vervoer. In Egypte kan er soms een groot woestijn liggen tussen bepaalde dorpen, hierdoor moet je goed kijken of het vervoer waar je gebruik van maakt niet kapot kan gaan.

Activiteiten

In Egypte zijn er een hoop activiteiten die je kunt activeren. Je kunt stukken wandelen met kamelen, piramides bezoeken, souvenirs in dorpjes kopen, een duik nemen in het warme water van de Rode zee en nog veel meer. In Egypte zijn er ook bijzondere tempels die je met een gids kunt bezoeken. In de tempels wordt vertelt over de farao's die vroeger heersten over het land, kortom een leuke ervaring om mee te maken.

Terug naar boven