Vlag Egypte

Vlag Egypte

Vlag egypte G eschiedenis Vlag. Egypte heeft veel verschillende vlaggen gehad en is in 1984 onafhankelijk geworden en heeft zijn eigen vlag aangenomen. Egypte werd in 1952 een republiek, Egypte kreeg toen een vlag met 3 kleuren: rood, wit en zwart. In de vlag zat ook nog het wapen van Egypte. Vroeger rond 1922 had Egypte ook een andere vlag, de vlag had een groene kleur met 3 sterren erin. De sterren stonden voor: de Christenen, Moslims en Joden die in het land werkten en woonden. In de tijd van deze vlag was Egypte ook onafhankelijk, ze waren een onafhankelijk koninkrijk. in de vlag zat ook een maan waar de 3 sterren in zaten. Irak en Syriƫ hanteren nu nog steeds deze vlag.

Vormen en kleuren

De kleuren van de vlag Egypte zijn rood, wit en zwart. In het midden zit het wapen van Egypte, deze heeft een gouden kleur en er staat iets in beschreven in het Egyptisch. Dre vlag van Egypte heeft natuurlijk ook zijn eigen betekenis,Daar wordt het kopje hieronder meer over verteld. Het wapen van Egypte is een grote adelaar die naar rechts kijkt en die zijn vleugels spreid. In het midden van de adelaar zit een schild waarin 3 kleuren zijn afgebeeld. De adelaar houdt dit schild vast als een teken van bescherming. De vormen van de vlag zijn gelijk, de kleuren; rood, wit en zwart zijn 3 rechthoeken die onder elkaar zijn afgebeeld. En het wapen van Egypte staat precies in het midden van de vlag.

Betekenis

De Egyptische vlag heeft 3 verschillende kleuren die het meest opvallen in de vlag van Egypte. De rode kleur staat voor de revolutie van Egypte, dus de opstand tegen de onafhankelijkheid en het strijden voor een eigen koninkrijk en een eigen vlag. De witte kleur staat voor de stralende toekomst die Egypte inziet in het mooie land dat ze hebben. Tenslotte hebben ze nog de zwarte kleur, deze herinnerd aan de donkere dagen en het verleden met de revolutie. Tenslotte heeft Egypte ook nog het wapen de adelaar die in het midden van de vlag beschreven staat. Het wapen is een Adelaar die naar rechts kijkt, met in zijn handen een schild met de kleuren van de vlag van Egypte. De poten onder de adelaar houden een schrift vast wat in het Arabisch Egypte aangeeft.

Symboliek

Voor Egypte betekent de vlag heel veel voor hun en heeft de vlag een speciale betekenis. De adelaar is het symbool en het wapen van Egypte en is ook op een speciale manier verzonnen en gemaakt. De rode kleur staat voor de revolutie van Egypte, dus de opstand tegen de onafhankelijkheid en het strijden voor een eigen koninkrijk en een eigen vlag. De witte kleur staat voor de stralende toekomst die Egypte inziet in het mooie land dat ze hebben. Tenslotte hebben ze nog de zwarte kleur, deze herinnerd aan de donkere dagen en het verleden met de revolutie. Het symbool van de vlag vinden de Egyptenaren belangrijker dan de vorm en kleuren, het symbool wordt ook anders gezien door elke Egyptenaar en iedereen heeft zijn eigen betekenis ervan.

Terug naar boven